UZTAILETIK IRAILAREN 17RA

UZTAILETIK IRAILAREN 17RA

Txapelketaren oinarri arautzaileak

1. Sarrera

Miniaturek, SEA Hosteleria-Ostalaritzaren laguntzarekin, Arabako 2025eko Pintxo Txapelketa antolatzen du 2025eko ekainaren 2tik (astelehena) irailaren 7ra (asteazkena) bitartean. Txapelketa horretan pintxo txapelketa egingo da, eta establezimendua eta sukaldaria Arabaren ordezkari izango dira “Espainiako Ostalaritza Txapelketa Ofiziala Tapas y Pinchos 2026” delakoan, SEA Hosteleria-Ostalaritza ordezkatuz.

Arabako txapelketak hiru fase ditu: sailkapen-fase bat, pintxo finalistak bezeroen eskura jartzeko fase bat eta final bat. Sailkapen-fasea Egibide Mendizorrotza Ostalaritza Eskolako instalazioetan egingo da 2025eko uztailean eta finala, berriz, irailaren 17an, asteazkenean, La Peña Vitoriana Tenis Clubeko instalazioetan.

2. Aurrekariak

“Espainiako Ostalaritza Txapelketa Ofiziala Tapas y Pinchos” Espainiako Ostalaritza Elkarte eta Federazioentzako Estatu mailako erreferentziazko txapelketa ofiziala da.

Txapelketa hau Espainiako Ostalaritza osatzen duten elkarteei atxikitako pintxo eta tapa lehiaketa batzuen azken fasea da, besteak beste, SEA Hostelería-Ostalaritza elkarteena. Azken fase hau 2026ko urtarrilean egingo da, MADRID FUSIÓN azokan, eta esan genezake azokako gune bisitatuenetako bat dela.

3. Pintxo txapelketaren helburuak
Jendeak sektorea eta bere produktuak ezagut ditzan sustatzea, barrako ostalaritza animatu eta dinamizatzea, eta Arabako Lurralde Historikoko establezimenduetan eskaintzen diren pintxoen kalitatea hobetzea.
Arabako barrako ostalaritzari, bertako gastronomiari eta Arabako establezimenduetan egindako pintxoei balioa ematea, eta haien irudia indartzea nazioarteko ekitaldietan parte hartuz, hala nola MADRID FUSIÓN 2026 azokan.

Printzipio horiek beti gidatu beharko dute antolakuntzan inplikatuta dauden eta lehiaketan parte hartzen duten guztien jarduna: establezimendu lehiakideak, sukaldariak, elkarte probintzialak, epaimahaikideak edo adituak eta batzorde antolatzailea.

4. Noiz, nola inskribatu eta lehiatzeko baldintzak

Lehiaketa honetan parte hartu nahi duten Arabako Lurralde Historikoko ostalaritza-establezimendu guztiek, 2025eko ekainaren 2tik aurrera, horretarako diseinatutako inskripzio-formularioa bete beharko dute, eta SEA Hostelería-Ostalaritzako bulegoetan (Araba kalea 37, 01006 Vitoria-Gasteiz) 2025eko ekainaren 23ko 12:00ak baino lehen entregatu, edo pintxo@sea.es helbidera posta elektronikoz bidali, 945000400 telefono-zenbakira deitu ondoren.

5. Txapelketaren egitura. Sailkapen-fasea, bezeroentzako pintxo finalisten antolaketa eta amaiera

5.1 Sailkapen-fasea

Sailkapen-fasea 2025eko uztailean egingo da Egibide Mendizorrotza Ostalaritza Eskolako instalazioetan. Fase honetan, epaimahaian puntuaziorik onena lortu duten 12 establezimenduak sartuko dira finalera.

5.2 Bezeroei pintxo finalistak eskaintzea

Establezimendu finalistek 2025eko irailaren 14tik (osteguna, 4, igandea) aurrera (gutxienez 12:00etatik 16:00etara eta 20:00etatik 22:30era) eduki beharko dituzte bezeroen eskura pintxo finalistak. Baldintza hori ez betetzeak finalerako deskalifikazioa ekarriko du.

5.3 Amaiera 12ra

Finala 2025eko irailaren 17an izango da, asteazkenarekin, La Peña Vitoriana Tenis Cluben instalazioetan.

6. Sailkapen-fasearen eta finalaren programazioa

Sailkapen-faseko nahiz amaierako programazio zehatza inskribatutako establezimendu kopuruaren arabera zehaztuko da.

Probak egitean kontuan hartu beharreko arau orokorrak
Mugarriak eta datak errespetatuko dira