Ekainaren 3tik 11ra

EKAINAREN 3TIK 11RA

Txapelketaren oinarri arautzaileak

1. ARTIKULUA

2024ko Arabako Pintxo Txapelketa ekainaren 3tik 9ra egingo da Arabako Ostalaritza establezimenduetan eta, azken fasean, ekainaren 11n, Peña Vitoriana Tenis Club-en (Vitoria-Gasteiz).

2. ARTIKULUA

Lehiaketan parte hartzea librea da, eta ez die inolako inskripzio-gasturik eragiten parte-hartzaileei. Txapelketa honetan parte hartu ahal izango dute taberna edo jatetxea duten Arabako ostalaritza-establezimenduek, baldin eta urtean zehar tapak, pintxoak edo miniaturazko goi sukaldaritzako eskaintza jarraitua badute.

Zalantzarik izanez gero, antolatzaileek tabernako administrazio-lizentziaren kopia eskatu ahal izango dute.

3. ARTIKULUA

Pintxotzat hartuko da establezimenduan bi edo hiru mokadutan kontsumi daitekeen elaborazio gastronomikoa, eta jatetxeko plateren anoa erdiak ez dira onartuko.

4. ARTIKULUA

Parte-hartzaile bakoitzak sorkuntza bakar batekin parte hartu ahal izango du Arabako Pintxo Txapelketan. Lehiaketako pintxoaren kostuaren prezioa, epaimahaiaren baloraziorako, 2,50 €-tik gorakoa ez izatea baloratuko da.

5. ARTIKULUA

Pintxo bakoitzaren osagaiak parte-hartzaileak berak aukeratuko ditu.

6. ARTIKULUA

Establezimendu parte-hartzaileak eskura dituen baliabide guztiak erabiliko ditu 2024ko Arabako Pintxo Txapelketan parte hartuko duela iragartzeko.

7. ARTIKULUA

Txapelketa bi fasetan banatzen da: ostalaritzako establezimenduetan dastatze fase bat eta showcooking formatuan egingo den azken fase bat, sukaldariek pintxoa epaimahaiaren aurrean eta entzuleen aurrean auditorioan aurkeztuz.

8. ARTIKULUA

Hasierako fasea ostalaritzako establezimenduetan izango da, 2024ko ekainaren 3tik 9ra.

Bozketa egiteko, boto-txartelak jarriko dira parte hartzen duten establezimenduetan horretarako prestatutako hautestontzietan.

9. ARTIKULUA

Azken fasea 2024ko ekainaren 11n izango da, Gasteizko Peña Vitoriana Tenis Cluben.

Azken fasea saio batean egingo da, egun horretako arratsaldean. Finalerako, epaimahai profesionalak, hasierako fasean establezimenduak zeharkatu ondoren, zortzi finalista aukeratuko ditu, epaimahai berri baten aurrean pintxoa egin beharko dutenak.

Parte hartzeko ordutegia eta ordena behar besteko aurrerapenaz jakinaraziko dizkie antolatzaileek parte-hartzaile guztiei.

Finaleko epaimahaia profesionala izango da eta sukaldaritza eta gastronomia munduko pertsona garrantzitsuek osatuko dute.

10. ARTIKULUA

Arabako Pintxo Txapelketaren faseetako balorazio-irizpideak honako hauek izango dira:

Izendatutako epaimahai guztien epaitza apelaezina izango da. Erakundetik kanpoko influencer eta aditu gastronomikoek osatuko dute.

11. ARTIKULUA
Puntuazioaren arabera ezarriko da sailkapena, handienetik txikienera, eta puntuazio handiena lortzen duenak irabaziko du 2024ko Arabako Pintxo Txapelketa.

Puntu-berdinketarik egonez gero, Balio Gastronomikoen epigrafean puntu gehien lortu dituena sailkatuko da lehenengo, eta, berdintasunak bere horretan jarraituz gero, sailkapen hobea lortuko du Bideragarritasuna epigrafean puntuazio handiena lortu duenak, eta Originaltasuna eta Teknikoa epigrafean puntuaziorik handiena lortu duenak, berdintasunak bere horretan jarraitzen badu.

12. ARTIKULUA
Irabazlea azaroaren azken astean Lanzarotera joango den taldeko kideetako bat izatera gonbidatuta egongo da, Euskadiren ordezkari gisa.

13. ARTIKULUA

2024ko Arabako Pintxo Txapelketa honetan izena emateak araudi hau espresuki onartzea dakar.

14. ARTIKULUA

Parte hartzaile guztiek pintxoaren izen osoa, argazki labur bat, establezimenduaren izena eta kokapena, sukaldari sortzailearen datuak eta pintxoa saltzeko ordutegia eman beharko dizkiote antolakuntzari. Material guztia maiatzaren 17a baino lehen aurkeztu beharko da.

15. ARTIKULUA

Izena emateko epea 2024ko maiatzaren 17ko (osteguna) 12:00etan amaituko da, eta horretarako behar diren datu guztiak sartu beharko dira Arabako 2024ko Pintxo Txapelketaren webgune ofizialean: www.alava.pintxos.eus

16. ARTIKULUA

Epaimahairen batek ezin badu pintxoa dastatu establezimenduan eskuragarri ez dagoelako, automatikoki deskalifikatuko da.

17. ARTIKULUA

Pintxoa zabaltzeko, parte hartzen duen establezimenduaren arduradunak edo arduradunek bideoetan parte hartu beharko dute, epaimahaiek hala eskatuz gero beren sorkuntzak defendatuz.