Ekainaren 3tik 11ra

EKAINAREN 3TIK 11RA

ARABAKO
PINTXOAREN
ASTEA

Lor ezazu gidaren bertsio digitala establezimendu parte-hartzaileekin

SEMANA GRANDE
DEL PINTXO DE ÁLAVA

El pintxo “Fondo del Mar” del Dólar gana la Semana Grande del Pintxo de Álava 2023

La Semana Grande del Pintxo de Álava 2023, organizada por Miniature Gastronomic Experience, ha celebrado su fase final en la Peña Vitoriana Tenis Club enfrentando a 10 chefs finalistas. La creación de los cocineros Juan García e Iván Fernández ha sido declarada el mejor pintxo del año.

2024ko ekainaren 3tik 11ra  2024ko Arabako Pintxoaren Astea egingo da, Araba osoko ostalaritza-establezimendu parte-hartzaileetan. hasierako fasean, eta Gasteizko Peña Vitoriana Tenis Cluben, azken fasean.

Ekainak 3 - 9

PARTE HARTUKO DUTEN TABERNETAKO HAUTAKETA

Ekainak 11

FINALA

Parte hartu doan


Lehiaketan parte hartzea librea da, eta ez die inolako inskripzio-gasturik eragiten parte-hartzaileei.

Inskripzioa

Izena emateko epea 2024ko maiatzaren 17ko 12:00etan amaituko da.

Epaimahai profesionala

Finaleko epaimahaia sukaldaritza eta gastronomia munduko pertsona garrantzitsuek osatuko dute.

Nork har dezake parte?

 

Arabako Lurralde Historikoan kokatutako ostalaritza-establezimendu guztiek, baldin eta taberna bat badute eta pintxoak urte osoan eskaintzen badituzte, izena emateko aukera dute. Argitzeko, pintxo bat honela definitzen da: taberna baten barruan bizpahiru mokadutan kontsumi daitekeen sukaldaritza-sorkuntza.
PRIMERA FASE

La primera fase consiste en la degustación de pintxos en los establecimientos de hostelería, que se llevará a cabo del 3 al 11 de junio de 2024. A través de una aplicación móvil que contendrá toda la información del evento, los participantes podrán conocer los establecimientos y sus pintxos, así como votar por sus favoritos. Este sistema de votación determinará el Premio Popular 2024. Durante esta fase, un jurado profesional y anónimo visitará los establecimientos y probará los pintxos presentados, seleccionando finalmente a 8 finalistas que pasarán a la siguiente etapa, que se llevará a cabo el jueves 11 de junio.

El jurado tomará en cuenta no solo la calidad de los pintxos, sino también la atención al cliente, el uso de productos locales, la visibilidad y la comunicación, entre otros aspectos que se detallarán en las Bases de Participación.

En esta fase, el pintxo más votado por los clientes se convertirá en el PINTXO POPULAR 2024, además de otorgarse otros premios por parte de los propios hosteleros a sus compañeros.

SEGUNDA FASE

La segunda fase será la final, cuya lista de participantes se determinará en base al jurado de la fase anterior. Esta fase se llevará a cabo en formato de showcooking, donde los cocineros presentarán sus pintxos ante el jurado y el público en el Peña Vitoriana Tenis Club de Vitoria-Gasteiz el 11 de junio de 2024.

Los criterios de valoración en las distintas fases de la Semana del Pintxo de Álava serán los siguientes:

Viabilidad del pintxo:
en el contexto de servicio de un bar de pintxos (20 puntos).

Producto y estética:
producto, montaje, colorido, espectacularidad y disposición del Pintxo (15 puntos).

Originalidad y técnica:
novedad de la propuesta, ingenio, originalidad (15 puntos).

Valores gastronómicos:
gusto, retrogusto, sabor, contraste, matices… (50 puntos).

De esta fase saldrán los ganadores de la SEMANA DEL PINTXO DE ÁLAVA ORO/PLATA/BRONCE que participarán conformando el Equipo de Álava para el III MINIATURE CHAMPIONSHIP 2024.

El plazo de inscripción será hasta las 12:00 horas del viernes, 31 de mayo de 2024, y se realizará ingresan- do todos los datos necesarios en el formulario.

Por último y para terminar el Concurso, se realizará la entrega de Premios por parte de las Instituciones Colaboradoras, Organizadores y Patrocinadores.

Lehenengo fasea

Lehenengo fasean, pintxoak dastatuko dira ostalaritzako establezimenduetan, 2024ko ekainaren 3tik 9ra bitartean. Herri-epaimahaiak parte hartzen duten establezimenduetan kokatutako boto-paper eta hautestontzien bidez eman ahal izango du botoa. Bozkatzeko sistema horrek zehaztuko du 2024ko Herri Saria. Fase honetan, epaimahai profesional eta anonimo batek establezimenduak bisitatuko ditu eta aurkeztutako pintxoak probatuko ditu. Azkenik, 8 finalista aukeratuko ditu, gehi finalista bat, herri-epaimahaiak zehaztua, profesionalarekin bat ez badator, eta hurrengo etapara igaroko dira, ekainaren 11n, asteartearekin.


Epaimahaiak pintxoen kalitatea ez ezik, bezeroarentzako arreta, tokiko produktuen erabilera, ikusgarritasuna eta komunikazioa ere hartuko ditu kontuan, besteak beste, Parte Hartze Oinarrietan zehaztuko direnak.

Fase honetan, bezeroek gehien bozkatutako pintxoa PINTXO HERRIKOIA 2024 bihurtuko da, ostalariek euren lankideei beste sari batzuk emateaz gain.

Bigarren fasea

Bigarren fasea finala izango da, eta parte-hartzaileen zerrenda aurreko faseko epaimahaiaren arabera zehaztuko da. Fase hau showcooking formatuan egingo da. Bertan, sukaldariek euren pintxoak aurkeztuko dituzte epaimahaiaren aurrean eta publikoak Gasteizko Peña Vitoriana Tenis Cluben 2024ko ekainaren 11n.

Arabako Pintxoaren Astearen faseetako balorazio-irizpideak honako hauek izango dira:

Pintxoaren bideragarritasun

pintxo-taberna baten zerbitzuaren testuinguruan (20 puntu).

Produktua eta estetika

produktua, muntaia, kolorea, ikusgarritasuna eta pintxoaren antolaera (15 puntu).

Originaltasuna eta teknika berria

ingenio, originalidad (15 puntos).

Balio gastronomikoak

gustua, erretrogustoa, zaporea, kontrastea, ñabardurak… (50 puntu).

Fase honetatik aterako dira ARABAKO PINTXOAREN ASTE NAGUSIKO irabazleak, MINIATURE CHAMPIONSHIP 2024rako Arabako Taldea osatzen parte hartuko dutenak.


Izena emateko epea 2024ko maiatzaren 17ko 12:00etan amaituko da.

Azkenik, lehiaketa amaitzeko, erakunde laguntzaileek, antolatzaileek eta babesleek sariak banatuko dituzte.